Sałatka owocowa z sosem tofu

Składniki:

  • owoce mieszanka - 500 gramów
  • rodzynki - 5 łyżek
  • orzechy włoskie - 5 łyżek
  • miód - 1 łyżka
  • tofu - 150 gramów
  • cukier - 1 łyżka
  • aromat waniliowy - 0.5 łyżeczek
  • sól - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Rodzynki namocz w ciepłej wodzie, a orzechy posiekaj.
  2. Owoce potnij na mniejsze kawałki lub plasterki.
  3. Do miski wrzuć tofu, cukier, aromat waniliowy oraz sól i zmiksuj, aby uzyskać konsystencję sosu.
  4. Owoce, miód i rodzynki wrzuć razem do miski i polej sosem.
  5. Wymieszaj i posyp orzechami. Sałatkę możesz schłodzić przed podaniem.