Sałatka z awokado i surimi
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • surimi - 1 opakowanie
  • Ketchup Hellmann's Pikantny - 3 łyżki
  • awokado - 1 sztuka
  • mango - 1 sztuka
  • orzechy włoskie, garść - 50 gramów
  • oliwa z oliwek - 3 łyżki
  • rukola - 1 opakowanie
  • limonka - 1 sztuka
  • natka kolendry - 1 pęczek
  • pomidorki koktailowe - 200 gramów
  • cebula czerwona - 1 sztuka
  • bagietka - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę, awokado i mango obierz i pokrój w plastry. Surimi przekrój wzdłuż na pół, a następnie pokrój w dwu centymetrowej długości słupki. Pomidorki przekrój na pół, posiekaj kolendrę.
  2. W misce połącz oliwę z ketchupem i sokiem z limonki. Dodaj pozostałe składniki i dokładnie wszytko wymieszaj.
  3. Sałatkę podawaj z kromkami opieczonej bagietki.