Sałatka z cukinią i serem feta
  • 30 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • cukinia - 1 sztuka
  • pomidorki koktajlowe - 10 dekagramów
  • Sos sałatkowy grecki Knorr - 1 opakowanie
  • ser feta - 10 dekagramów
  • ząbek czosnku - 2 sztuki
  • gałązki świeżego tymianku - 3 sztuki
  • oliwa z oliwek - 6 łyżek

Sposób przygotowania:

  1. Cukinię umyj i osusz. Pokrój w plastry. Czosnek posiekaj drobno. Pomidorki koktajlowe umyj i osusz, przekrój na pół. Listki tymianku oberwij z łodyżek.
  2. Rozgrzej na patelni oliwę z oliwek, zeszklij czosnek, dodaj plastry cukinii i oprósz listkami tymianku. Po chwili smażenia odstaw do ostygnięcia.
  3. Sos sałatkowy grecki Knorr wymieszaj z wodą i połącz z oliwą.
  4. Do przestudzonej cukinii dodaj pomidorki, pokruszony ser feta i sos grecki. Delikatnie wymieszaj.