Sałatka z fasolką szparagową
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • zielona fasolka szparagowa - 20 dekagramów
  • pomidorki koktajlowe - 15 sztuk
  • czerwona cebula - 1 sztuka
  • ser żółty - 10 dekagramów
  • roszponka - 2 szklanki
  • bazylia - 1 pęczek
  • koperek - 1 pęczek
  • Sos sałatkowy francuski Knorr - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Fasolkę wrzucamy na 5 minut do osolonego wrzątku. Odcedzamy. Przelewamy zimną wodą.
  2. Cebulę kroimy w talarki, ser w niedużą kostkę. Pomidorki kroimy na połówki
  3. Koperek siekamy.
  4. Sos przygotowujemy według opisu na opakowaniu.
  5. Mieszamy wszystkie składniki. Podajemy udekorowane listkami bazylii.