Sałatka z kiełkami i awokado
  • 30 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pęczek rzodkiewek - 1 sztuka
  • Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr - 1 opakowanie
  • czerwona papryka - 1 sztuka
  • awokado - 1 sztuka
  • młody szpinak - 1 sztuka
  • garść kiełków lucerny lub sojowych
  • cebulka dymka - 2 sztuki
  • marchewka - 1 sztuka
  • gotowana szynka - 20 dekagramów

Sposób przygotowania:

  1. Przekrój awokado na pół. Usuń z niego pestkę, zaś miąższ pokrój na kawałki i obierz. Przygotuj sos sałatkowy paprykowo – ziołowy Knorr zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  2. Obierz dymki i marchewkę, a następnie pokrój w paski. Przebierz kiełki, umyj je i osusz. Przebierz szpinak, opłucz go i osusz. Oczyść rzodkiewki i pokrój je w półplasterki.
  3. Następnie umyj paprykę, przekrój ją na pół, wytnij gniazda nasienne, a miąższ pokrój w słupki.
  4. Polej przygotowane składniki sosem i wymieszaj. Podawaj sałatkę z gotowaną szynką.