Sałatka z makaronem razowym
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • papryka czerwona - 1.33 sztuk
  • papryka zielona - 1.33 sztuk
  • papryka żółta - 1.33 sztuk
  • oliwki zielone marynowane - 20 sztuk
  • mała cebulka czerwona - 2 sztuki
  • Duże awokado - 1 sztuka
  • orzechy włoskie - 4 sztuki
  • mały zielony ogórek gruntowy - 4 sztuki
  • mały pomidor malinowy - 4 sztuki
  • makaron razowy - 120 gramów
  • duże pomarańcze (do wyciśnięcia soku) - 4 sztuki
  • świeża mięta do smaku - 1 listek
  • sos do sałatki
  • sok z cytryny - 4 łyżki
  • rozmaryn do smaku - 1 szczypta
  • bazylia do smaku - 1 szczypta
  • oregano do smaku - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Warzywa umyć i pokroić (forma dowolna). Całość dokładnie wymieszać.
  2. Orzechy posiekać i dodać do warzyw.
  3. Ugotować makaron według instrukcji na opakowaniu i dodać do warzyw.
  4. Przygotować sos – mieszając oliwę z sokiem z cytryny. Dodać do sałatki. Całość posypać ziołami i dokładnie wymieszać.