Sałatka z orzechami i jabłkami

Składniki:

  • jajka - 3 sztuki
  • Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr - 1 sztuka
  • ziemniaki - 6 sztuk
  • jabłka - 2 sztuki
  • orzechy włoskie - 5 sztuk
  • majonez - 2 łyżki
  • jogurt naturalny - 2 łyżki
  • koper - 0.5 pęczków
  • sok z cytryny - 4 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Ziemniaki ugotuj w mundurkach i schłodź. jajka ugotuj na twardo i po obraniu pokrój na ćwiartki. koper posiekaj.
  2. Orzechy włoskie upraż na rozgrzanej, suchej patelni. Jabłka obrać i pokroić w kostkę, skropić łyżką soku z cytryny.
  3. Przygotowane wcześniej ziemniaki, orzechy, jajka i jabłka delikatnie wymieszać, polać sosem majonezowo – jogurtowym i posypać koperkiem.
  4. Pozostały sok z cytryny wymieszać z majonezem, jogurtem i Sosem sałatkowym koperkowo-ziołowym Knorr.