Sałatka z pieczoną papryką
  • 30 minut
  • 3 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • papryka żółta - 1 sztuka
  • kromka czerstwego chleba - 4 sztuki
  • rukola - 1 opakowanie
  • oliwa z oliwek - 3 łyżki
  • pomidorki daktylowe - 25 dekagramów
  • Sos sałatkowy francuski Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Paprykę kroimy w kostkę, układamy na natłuszczonej blasze i wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Wyciągamy po 15 minutach.
  2. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy. Chleb kroimy w kostkę i obsmażamy na oliwie.
  3. Pomidorki kroimy w ćwiartki.
  4. Przyrządzamy sos według opisu na opakowaniu.
  5. Na talerzach układamy rukolę, na niej wystudzoną paprykę oraz pomidorki. Posypujemy całość grzankami i skrapiamy sosem winegret.