Sandacz po rosyjsku
  • 60 minut
  • 5 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • filet z sandacza lub dorsza - 700 gramów
  • Bulion na włoszczyźnie Knorr - 1 sztuka
  • Fix Spaghetti Napoli Knorr - 1 opakowanie
  • marchew - 1 sztuka
  • pietruszka - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • ogórki kiszone - 2 sztuki
  • oliwki - 50 gramów
  • pieczarki - 50 gramów
  • Pieprz czarny z Wietnamu ziarnisty Knorr - 1 szczypta
  • Liść laurowy z Turcji Knorr - 3 listków
  • cytryna - 1 sztuka
  • posiekana natka pietruszki - 1 łyżka
  • woda - 0.5 litrów

Sposób przygotowania:

  1. Bulion na włoszczyźnie Knorr wymieszaj z 250 mililitrami wody, zagotuj w dużym garnku.
  2. Filety ze skórą podziel na porcję. Na każdym kawałku zrób dwa nacięcia. Ułóż skórą do dołu w garnku z gotującym się bulionem.
  3. Pokrój pietruszkę, marchew i cebulę w julienne. Dodaj do bulionu wraz z kilkoma ziarnami pieprzu, liśćmi laurowymi i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut.
  4. Ogórki obierz, zetrzyj i ugotuj w małej ilości wody.
  5. Przygotuj Fix Spaghetti Napoli Knorr mieszając zawartość opakowania z 250 mililitrami wody. Pokrój pieczarki.
  6. Wyjmij rybę, do pozostałych warzyw dodaj pokrojone pieczarki, oliwki w całości, ogórki.
  7. Ugotowane warzywa połącz z sosem pomidorowym. Rybę polej przygotowanym sosem, przybierz cytryną i posiekaną natką pietruszki.