Schab pieczony
  • 90 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • schab bez kości - 2 kilogramy
  • Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr - 1 opakowanie
  • margaryna - 3 łyżki
  • jabłka - 25 dekagramów

Sposób przygotowania:

  1. Schab bez kości umyj i osusz grubym ręcznikiem, natrzyj przyprawami z opakowania Fix Knorr.
  2. Delikatnie roztop margarynę. Jabłka obierz, wykrój pestki i pokrój w cząstki.
  3. Do rękawa do pieczenia włóż schab, wlej margarynę i dodaj jabłka. Wszystko szczelnie zamknij, wymieszaj i odstaw na około 1 godzinę.
  4. Schab wstaw do piekarnika nagrzanego do 170°C na około 1,5 godziny.
  5. Po 90 minutach wyjmij schab i pokrój w plastry, ułóż na półmisku razem z upieczonymi jabłkami i polej sosem.