Schab z pieczarkami pod pierzynką z majonezu i żółtego sera
  • 40 minut
  • 6 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • schab środkowy bez kości - 1 kilogram
  • pieczarki - 500 gramów
  • Majonez Hellmann's Babuni - 150 gramów
  • Ketchup Hellmann's Pikantny - 50 gramów
  • Przyprawa do mięs Knorr - 2 łyżki
  • cebula - 1 sztuka
  • żółty ser - 100 gramów
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • natka pietruszki - 1 pęczek

Sposób przygotowania:

  1. Schab oczyść z błon i tłuszczu. Pokrój w ok 1 cm grubości kotlety. Mięso oprósz dokładnie przyprawą do mięs.
  2. Pieczarki umyj, zetrzyj na tarce o grubych oczkach, cebulę pokrój w drobna kostkę, czosnek rozetrzyj na pastę, pietruszkę drobno posiekaj – wszystko razem wymieszaj z majonezem i ketchupem. Tak przygotowany farsz nałóż na poszczególne kotlety.
  3. Posyp je po wierzchu żółtym serem. Całość piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 15 minut.