Skrzydełka z dipem czosnkowym
  • 45 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • skrzydełka z kurczaka - 6 sztuk
  • olej - 4 łyżki
  • jogurt naturalny - 200 mililitrów
  • czosnek ząbki - 3 sztuki
  • zioła prowansalskie - 1 łyżka
  • Przyprawa do złotego kurczaka Knorr - 2 łyżki
  • sól - 1 szczypta
  • pieprz - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Skrzydełka z kurczaka, oczyść, osusz i natrzyj przyprawą do złotego kurczaka.
  2. Przygotuj dip: ząbki czosnku obierz, przeciśnij przez praskę, wymieszaj z jogurtem i ziołami. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  3. Rozgrzej piekarnik do 190 stopni. Nalej do foremki olej, poukładaj skrzydełka. Piecz ok. 45 min., aż się ładnie zbrązowią.
  4. Podawaj skrzydełka z dipem.