Spaghetti z pomidorami i szpinakiem
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron spaghetti - 300 gramów
  • świeży lub mrożony szpinak - 200 gramów
  • Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese Knorr - 1 opakowanie
  • pomidory z puszki - 400 gramów
  • śmietana - 100 mililitrów
  • cebula - 1 sztuka
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • olej - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę i czosnek pokrój w drobną kostkę. Szpinak świeży umyj i osusz, a mrożony rozmroź i odciśnij nadmiar wody. Ugotuj makaron.
  2. Cebulę wraz z czosnkiem podsmaż. Gdy będzie rumiana, dodaj posiekane pomidory z puszki wraz z sokiem.
  3. Dodaj Knorr Naturalnie smaczne - Spaghetti Bolognese i śmietanę. Całość gotuj 5 minut.
  4. Dodaj do sosu szpinak i gotuj kolejne 2 minuty.
  5. Po tym czasie dodaj do sosu makaron, gotuj chwilę. Wymieszaj i natychmiast podawaj. Takie włoskie danie serwuj z serem mozzarella.