Spaghetti z pulpecikami w sosie śmietanowo-pomidorowym
  • 30 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mięso mielone wieprzowe - 300 gramów
  • Sos śmietanowo-paprykowy Knorr - 1 opakowanie
  • jajko - 1 sztuka
  • bułka pszenna - 1 sztuka
  • mleko - 250 mililitrów
  • majeranek - 1 łyżeczka
  • bułka tarta - 3 łyżki
  • makaron spaghetti - 200 gramów
  • olej do smażenia - 3 łyżki
  • oliwa - 1 łyżka
  • Rosół wołowy Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Z mięsa mielonego, jajka oraz odciśniętej bułki wyrób jednolitą masę, dopraw do smaku majerankiem, solą i pieprzem. Formuj nieduże, okrągłe pulpeciki i smaż na rozgrzanym tłuszczu.
  2. Makaron ugotuj w osolonym wrzątku a dente i odcedź.
  3. Do garnka wlej Sos śmietanowo-pomidorowy Knorr, dodaj usmażone pulpeciki i duś je 5 minut. Makaron wyłóż na talerz, na środku ułóż pulpeciki i polej całość sosem.