Spaghetti z sosem paprykowym

Składniki:

  • makaron spaghetti - 400 gramów
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr - 1 łyżeczka
  • mięso wołowe - 400 gramów
  • pomidory - 8 sztuk
  • zielona papryka - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • ząbek czosnku - 2 sztuki
  • liść laurowy - 1 sztuka
  • oregano - 1 łyżeczka
  • ketchup - 2 łyżki
  • cukier - 1 szczypta
  • pieprz - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Pomidory umyj, sparz wrzątkiem i obierz ze skórki. Usuń pestki, miąższ pokrój w kostkę.
  2. Paprykę oczyść z nasion i umyj. Obierz cebulę i pokrój warzywa w kostkę.
  3. Rozgrzej na patelni oliwę i zeszklij rozgnieciony czosnek i cebulę. Dodaj pokrojone pomidory i paprykę.
  4. Wrzuć listek laurowy, łyżeczkę oregano i dopraw do smaku Delikatem Knorr, cukrem, pieprzem i słodką papryką.
  5. Odcedź i wyłóż makaron na talerz, polej przygotowanym sosem i udekoruj pietruszką.
  6. Duś około 15 minut od czasu do czasu mieszając. Wyjmij listek laurowy, dodaj ketchup. Ugotuj makaron al dente.