Szaszłyki z cukinią
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mięso wieprzowe pokrojone w kostkę - 30 dekagramów
  • cukinie pokrojone w grube plastry - 2 sztuki
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
  • pomidorki cherry - 20 dekagramów
  • Mieszanka ziół i przypraw Zioła prowansalskie Knorr - 1 łyżka
  • olej - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj marynatę: wymieszaj przyprawę Knorr z ziołami prowansalskimi i olejem. Do marynaty włóż kostki mięsa, odstaw na co najmniej godzinę w chłodne miejsce.
  2. Na szpadki szaszłykowe nakładaj kolejno mięso, cukinię i pomidorki.
  3. Opiekaj szaszłyki z każdej strony - do momentu, gdy się zrumienią.
  4. Przed położeniem na grilla gotowe szaszłyki posmaruj cienką warstwą oleju.