Szaszłyki z krewetek w sosie curry

Składniki:

  • cebula - 1 sztuka
  • pieprz
  • sól
  • cukier - 2 łyżki
  • krewetki tygrysie - 1 opakowanie
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • masło - 2 łyżki
  • sok z cytryny - 2 łyżki
  • curry - 2 łyżki
  • ketchup - 50 gramów
  • warzywa na patelnie - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Keczup wymieszaj z curry i przyprawami. Cebulę i czosnek, obierz i drobno posiekaj. Wszystko razem wymieszaj z sokiem z cytryny.
  2. Rozmroź krewetki, następnie włóż do przygotowanej zalewy i pozostaw na 15 minut.
  3. W międzyczasie przygotuj warzywa na patelni według przepisu podanego na opakowaniu.
  4. Krewetki nabij na metalowe patyczki.
  5. Na patelni rozgrzej masło, dodaj cukier i karmelizuj go ciągle mieszając. Dodaj szaszłyki z krewetek i krótko je podsmaż. Kładź na warzywach.