Szaszłyki z kurczaka na grilla
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • piersi z kurczaka - 3 sztuki
  • Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr - 2 łyżeczki
  • papryka kolorowa - 2 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • pieczarki - 10 sztuk
  • olej - 4 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Mięso pokrój w kostkę o boku 2 cm.
  2. Podobnie pokrój papryki. Cebulę pokrój na ćwiartki, a pieczarki na pół.
  3. Nakłuwaj na patyczki szaszłykowe na przemian mięso oraz paprykę, pieczarki i cebulę.
  4. Całość skrop olejem i oprósz przyprawą Knorr ze wszystkich stron.
  5. Gotowe szaszłyki smaż po 6-8 minut z każdej strony, aż mięso będzie miękkie, a warzywa chrupiące. Możesz podawać do nich np. ostry sos pomidorowy .