Tagliatelle z kurczakiem w sosie śmietanowo-musztardowym
  • 25 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron tagliatelle - 300 gramów
  • Naturalnie smaczne Tagliatelle z kurczakiem Knorr - 1 opakowanie
  • pierś z kurczaka - 1 sztuka
  • Przyprawa do złotego kurczaka Knorr - 1 łyżeczka
  • cebula - 1 sztuka
  • musztarda francuska - 1 łyżka
  • musztarda Dijon - 1 łyżeczka
  • Parmezan (lub inny twardy ser) - 30 gramów
  • pieprz czarny świeżo mielony - 1 szczypta
  • Śmietana 30% - 200 mililitrów
  • woda - 100 mililitrów
  • oliwa z oliwek - 4 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę pokrój w kostkę. Pierś z kurczaka pokrój w cienkie paseczki, dodaj 2 łyżki oliwy oraz przyprawę do kurczaka i wymieszaj.
  2. W garnku rozgrzej oliwę, przesmaż cebulę oraz pokrojone mięso. Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z wodą i śmietaną, a następnie wlej na patelnię. Całość zagotuj, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 3 minuty.
  3. Do sosu dodaj oba rodzaje musztardy i dopraw czarnym pieprzem.
  4. Makaron ugotuj al dente w lekko osolonej wrzącej wodzie, odcedź. Gorący makaron przełóż do garnka z sosem, wymieszaj. Gotowe danie wyłóż na talerze, posyp startym w płatki serem i podawaj.