Tarta z truskawkami
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 15 minut
  • 180 °C

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 125 gramów
  • mąka - 200 gramów
  • cukier - 80 gramów
  • proszek do pieczenia - 0.5 łyżeczek
  • serek homogenizowany waniliowy - 250 gramów
  • truskawki - 250 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Kasię rozpuść w rondelku, przelej do miski, dodaj mąkę, proszek do pieczenia i cukier.
  2. Wszystko wymieszaj mikserem.
  3. Następnie wyjmij masę na posypany mąką stół i szybko zagnieć. Rozwałkuj na okrągły placek.
  4. Formę do tarty posmaruj Kasią i obsyp mąką.
  5. Placek włóż do foremki do tarty i powyklejaj ciastem brzegi.
  6. Nadmiar ciasta możesz zdjąć nożem.
  7. Ciasto nakłuj widelcem i piecz około 15 minut w 180 stopni C. Wystudź.
  8. Na ciasto wyłóż serek waniliowy.
  9. Truskawki pokrój w plasterki i ułóż na serku.