TORCIK MARCHWIOWO-ORZECHOWY
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 60 minut
  • 180 °C

Składniki:

  • cukier puder - 200 gramów
  • starte orzechy laskowe - 200 gramów
  • bułka tarta - 50 gramów
  • jajko - 3 sztuki
  • przyprawa do kawy - 2 łyżeczki
  • olejek migdałowy - 1 opakowanie
  • serek śmietankowy - 250 gramów
  • daktyle - 1 unit
  • olejek cytrynowy - 1 opakowanie
  • karotka - 300 gramów
  • margaryna Kasia - 100 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Przygotowanie:Ciasto: Jajka utrzeć z cukrem pudrem, dodać startą karotkę, orzechy, bułkę, olejek migdałowy(dałam 4 krople) i przyprawy.
  2. Dokładnie wymieszać.Masę przelać do blachy o średnicy 20-24 cm.
  3. Ciasto piec około 60 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
  4. Krem:Margarynę utrzeć na puszystą masę. Nadal ucierając dodawać cukier puder, następnie serek.
  5. Po przestygnięciu ciasta, przekroić go w połowie, posmarować częścią kremu dolny blat, przykryć górnym blatem i cały tort posmarować resztą kremu i udekorować na przykład daktylami.