Torcik szparagowo - łososiowy

Składniki:

  • majeranek - 1 szczypta
  • pieprz - 1 szczypta
  • sól - 1 szczypta
  • papryka słodka - 1 szczypta
  • sok z cytryny - 3 łyżki
  • filety z łososia - 250 gramów
  • szparagi - 500 gramów
  • twaróg - 250 gramów

Sposób przygotowania:

  1. W osolonym wrzątku ugotuj do miękkości szparagi. Połowę rozdrobnij blenderem dodając twaróg i przyprawy.
  2. Łososia dopraw i usmaż bez tłuszczu. Polej sokiem i rozdrbnij.
  3. W tortownicy ułóż 0,75 masy twarogowo - szparagowej, na niej połóż pozostałą część ugotowanych szparagów, następnie łososia. Ostatnią warstwę stanowi reszta masy twarogowo - szparagowej.
  4. Piecz w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez 20 minut.