Torcik z kiwi

Składniki:

  • spod biszkoptowy - 1 gram
  • kiwi - 1 gram
  • jabłka - 1 gram
  • cukier waniliowy - 1 gram
  • cukier - 1 gram
  • miękka margaryna - 1 gram
  • żelatyna - 1 gram
  • gesty jogurt naturalny - 1 gram
  • sok z cytryny - 1 gram
  • wiórki kokosowe - 1 gram

Sposób przygotowania:

  1. W malej ilości wody namoczyć żelatynę. Miskę umyć i włożyć do niej pokrojona margarynę, cukier waniliowy i cukier. Składniki ucierać dodając jogurt naturalny. Po dodaniu jogurtu dokładnie zmiksować. Żelatynę podgrzać do całkowitego rozpuszczenia, schłodzoną dodać do kremu, cały czas ubijając. Kiwi pokroić na plastry. Jabłko dokładnie umyć pod zimna woda i pokroić w plasterki. Jabłka pokropić sokiem z cytryny. Na spod biszkoptowy wyłożyć krem jogurtowy, na boki posypać wiórkami kokosowymi. Przed podaniem udekorować pokrojonym wcześniej jabłkiem i kiwi. Podawać schłodzone.
  2. Zyczymy wszystkim smacznego!