Tort z bitą śmietaną i miksem owocowym
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 30 minut
  •  °C

Składniki:

  • jajko - 6 sztuk
  • mąka tortowa - 6 łyżek
  • cukier - 6 łyżek
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • śmietana kremówka - 0.5 litrów
  • śmietan-fix - 1 opakowanie
  • owoce - 1 unit
  • wiórki czekoladowe

Sposób przygotowania:

  1. Należy ubić białka z cukrem, dodając po jednym żółtku, aż masa będzie puszysta.
  2. Potem powoli wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać.
  3. Upiec biszkopt w tortownicy. W tym czasie ubić śmietanę.
  4. Po ostudzeniu przekroić biszkopt na 3 części.
  5. Posmarować ubitą śmietaną, a na wierzchu dodatkowo udekorować owocami i wiórkami czekoladowymi.