Wątróbka po węgiersku
  • 15 minut
  • 1 osoba
  • Łatwe

Składniki:

  • wątróbka drobiowa (najlepiej z indyka) - 0.5 kilogramów
  • sproszkowana słodka papryka - 3 łyżki
  • cebula - 1 sztuka
  • papryka czerwona - 3 sztuki
  • koncentrat pomidorowy - 2 łyżki
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 1 sztuka
  • sól - 1 szczypta
  • pieprz - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Wątróbkę oczyszczamy i kroimy na mniejsze kawałki. Obtaczamy w papryce i odstawiamy do lodówki.
  2. Na głębokiej patelni rozgrzewamy odrobinę oleju. Cebulę kroimy w piórka, paprykę w kostkę. Wrzucamy na patelnię i obsmażamy a następnie dolewamy trochę wody i dusimy pod przykryciem, aż warzywa zmiękną. Dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku (możemy dodać również chilli).
  3. Na osobnej patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i smażymy wątróbkę. Przekładamy wątróbkę razem z wytworzonym sosem do warzyw i mieszamy.