Wegetariański gulasz
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • dynia - 200 gramów
  • Fix Leczo Knorr - 1 opakowanie
  • woda - 300 mililitrów
  • papryka czerwona - 2 sztuki
  • pieczarki - 8 sztuk
  • cebula - 2 sztuki
  • ciecierzyca z puszki - 0.5 szklanek
  • oliwa z oliwek - 2 łyżki
  • natka pietruszki - 0.5 pęczków
  • Curry Knorr - 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

  1. Dynię pokrój w kostkę około 2 cm, pieczarki na połówki, a cebulę oraz paprykę w grube paski. Ciecierzycę odcedź.
  2. Na rozgrzanej oliwie przesmaż cebulę. Następnie dodaj pieczarki, paprykę, dynię oraz ciecierzycę – wszystko razem smaż chwilę.
  3. Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z 300 ml zimnej wody oraz curry.
  4. Przygotowany Fix wlej do garnka z warzywami. Całość doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 10 minut. Pod koniec dodaj posiekaną natkę. Gotowe danie podawaj samodzielnie z chrupiącą bagietką.