Węgierska zupa rybna
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Średnie

Składniki:

  • łosoś - 200 gramów
  • biała ryba (np. karp) - 100 gramów
  • Bulionetka warzywna Knorr - 1 sztuka
  • czerwona papryka - 100 gramów
  • marchewka - 1 sztuka
  • pietruszka - 1 sztuka
  • seler - 1 sztuka
  • ziemniaki - 200 gramów
  • cebula średniej wielkości - 1 sztuka
  • kwaśna śmietana - 100 gramów
  • woda - 1 litr
  • Kminek z Polski Knorr - 1 szczypta
  • Papryka słodka z Hiszpanii Knorr - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Warzywa pokrój w kostkę i podsmaż na oliwie.
  2. Ryby pokrój w kostkę, dodaj do gotującej się zupy i chwilę jeszcze podgotuj, mieszając od czasu do czasu.
  3. Zupę podawaj z łyżką kwaśnej śmietany nałożonej na środek talerza.
  4. Dodaj Bulionetkę warzywną Knorr-dzięki temu danie nabierze pełnego smaku. Ziemniaki pokrój w kostkę, dodaj do zupy i gotuj do momentu, gdy będą miękkie.