Wieprzowina na ostro
  • 15 minut
  • 6 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • polędwiczka wieprzowa - 800 gramów
  • Fix Do potraw chińskich Knorr - 1 opakowanie
  • Ząbek zmiażdzonego czosnku - 2 sztuki
  • mąka ziemniaczana - 2 łyżki
  • ocet ryżowy - 2 łyżki
  • Ketchup Hellmann's Łagodny - 2 łyżki
  • sos hoisin - 2 łyżki
  • sos sojowy - 1 łyżka
  • olej - 80 mililitrów
  • miód - 1 łyżka
  • cukier brązowy - 2 łyżeczki
  • woda - 300 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Mięso pokrój w paski o długości 10-12 centymetrów i szerokości 4-5 centymetry. Oprósz mąką.
  2. Ocet wymieszaj z sosem hoisin i sojowym, ketchupem, miodem, cukrem, zmiażdżonym czosnkiem.
  3. Mięso smaż w woku na dobrze rozgrzanym oleju przez około 5 minut. Następnie wlej Fix Do potraw chińskich Knorr rozmieszany z 300 mililitrami wody. Całość zagotuj. Podawaj z ryżem.