Wiosenny kurczak z warzywami
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • udka z kurczaka bez kości - 500 gramów
  • Menu ze Smakiem Sos śmietanowy z zielonym pieprzem Knorr - 1 opakowanie
  • cebula dymka - 2 sztuki
  • czerwona papryka - 1 sztuka
  • por - 1 sztuka
  • pieczarki - 200 gramów
  • śmietana - 2 szklanki
  • woda - 1 szklanka
  • olej - 50 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Pieczarki przekrój na pół. Por, jasną część cebuli dymki oraz paprykę pokrój w kostkę.
  2. Mięso pokrój w kostkę i podsmaż na patelni.
  3. Dodaj cebulę, pieczarki, pora i paprykę. Wszystko smaż, aż nabierze rumianych kolorów.
  4. Śmietankę wymieszaj ze szklanką wody oraz zawartością opakowania sosu śmietanowego z zielonym pieprzem Knorr.
  5. Wlej sos na patelnię, dodaj posiekany szczypior z dymki i całość duś ok. 10 minut.