Włoskie cannelloni z mięsem
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • rurki canelloni - 15 sztuk
  • Fix Rurki Arrabiata z kurczakiem Knorr - 1 opakowanie
  • oliwa z oliwek - 2 łyżki
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • mięso mielone - 500 gramów
  • koncentrat pomidorowy - 1 sztuka
  • ser żółty - 150 gramów
  • sól do smaku - 1 szczypta
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • Oregano z Turcji Knorr - 1 szczypta
  • woda - 250 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. W szerokim garnku na oliwie podsmaż posiekany czosnek i pokrojoną w kostkę cebulę. Dodaj mielone mięso. Całość smaż, aż z mięsa zupełnie odparują soki. Dodaj koncentrat pomidorowy. Dopraw do smaku solą, pieprzem i odrobiną suszonego oregano.
  2. Tak przygotowanym farszem nadziej rurki. Ułóż je w żaroodpornym naczyniu.
  3. Fix Knorr wymieszaj w rondelku z 250 ml zimnej wody i zagotuj. Powstałym sosem zalej rurki. Posyp je obficie serem i przykryj szczelnie folią aluminiową.
  4. Makaron piecz w 200 °C przez około 40 minut. Dziesięć minut przed końcem pieczenia usuń folię, aby ser się zarumienił. Dobrze jest przed posypaniem rurek serem położyć na nie warstwę śmietany.