Zapiekanka z mięsem mielonym i filetem z kurczaka
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Średnie

Składniki:

  • filet z kurczaka - 2 sztuki
  • mięso mielone wieprzowo-wołowe - 500 gramów
  • makaron rurki - 250 gramów
  • śmietana kremówka 30 % - 1 opakowanie
  • Fix Spaghetti Bolognese Knorr - 2 opakowania
  • ser żółty - 150 gramów
  • czosnek granulowany - 1 łyżka
  • Papryka słodka z Hiszpanii Knorr - 1 łyżka
  • Papryka ostra z Hiszpanii Knorr - 1 łyżka
  • olej

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotuj al dente, odcedź.
  2. Mięso mielone dopraw przyprawami i mieszaj, filety pokrój w paseczki, sosy zmieszaj ze śmietaną.
  3. W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem ułóż połowę ugotowanego makaronu, dodaj pokrojone filety.
  4. Ułóż cienką warstwę części makaronu a następnie nałóż mięso mielone. Zalej 2/3 przygotowanego sosu.
  5. Dodaj pozostałą część makaronu i całość zalej resztą sosu. Ser zetrzyj na grubych oczkach i posyp na wierzch. Całość piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 70 minut.