Żeberka z chili
  • 90 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • żeberka wieprzowe - 1 kilogram
  • Przyprawa do mięs Knorr - 3 łyżki
  • papryczka chili - 1 sztuka
  • świeża kolendra - 1 pęczek
  • Ketchup Hellmann's Extra Hot - 100 mililitrów
  • oliwa z oliwek - 50 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Żeberka umyj, osusz i podziel na mniejsze porcje.
  2. W miseczce wymieszaj przyprawę Knorr, posiekaną papryczkę oraz kolendrę, Ketchup Hellmann’s Pikantny i oliwę.
  3. Żeberka wymieszaj z przygotowaną marynatą. Każdą porcję zawiń w folię aluminiową i odłóż na 30 minut w chłodne miejsce.
  4. Zamarynowane porcje mięsa ułóż na rozgrzanym grillu. Smaż około 45 minut – po tym czasie odwiń folię i grilluj jeszcze kilka minut, aż mięso się zarumieni.