Zupa jarzynowa z indykiem
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mięso z indyka - 25 dekagramów
  • kartofle - 3 sztuki
  • marchew - 1 sztuka
  • seler - 1 sztuka
  • pietruszka - 1 sztuka
  • mieszanka warzywna groszkiem i fasolką - 25 dekagramów
  • bazylia (może być suszona) - 2 szczypty
  • sól - 1 łyżeczka
  • pieprz - 2 szczypty
  • kapusta włoska - 1 sztuka
  • Bulion na włoszczyźnie Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Indyka kroimy w kostkę, zalewamy 1,5 litrem wody, dodajemy 1/2 łyżeczki soli i gotujemy 15 minut, następnie dodajemy pokrojone w kostkę kartofle, marchewkę, seler i pietruszkę, dodajemy bulion na włoszczyźnie Knorr i gotujemy dalsze 15 minut.
  2. Kapustę włoską szatkujemy i wraz z mieszanką warzywną z groszkiem i fasolką dodajemy do zupy, doprawiamy bazylią suszoną i pieprzem i gotujemy około 5 minut.
  3. Zupę rozlewamy do miseczek, można podać do niej kromki chleba.