Zupa jarzynowa zielona
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron - 50 gramów
  • Bulionetka drobiowa Knorr - 1 sztuka
  • woda-wrzątek - 1 litr
  • groszek zielony - 100 gramów
  • marchewki - 2 sztuki
  • seler - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • por - 1 sztuka
  • śmietanka - 100 mililitrów
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

Sposób przygotowania:

  1. Rozpuść Bulionetkę Knorr w 1 litrze wrzątku. Wsyp groszek i gotuj 10 minut. Dodaj śmietankę i zmiksuj.
  2. Wsyp pokrojone w kostkę warzywa i gotuj do momentu, kiedy będą miękkie.
  3. Dodaj makaron i ugotuj. Dopraw zupę pieprzem i podawaj.