Zupa koperkowa
  • 40 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • woda - 1.5 litrów
  • Bulion na włoszczyźnie Knorr - 2 sztuki
  • makaron np: rurki - 10 dekagramów
  • śmietana - 0.75 szklanek
  • Delikat przyprawa w  płynie Knorr - 1 łyżeczka
  • koper posiekany - 2 pęczki
  • żółtka - 2 sztuki
  • mąka - 1 łyżka
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj wywar z wody i kostek Bulionu na włoszczyźnie Knorr.
  2. Do wrzącego wywaru wsyp makaron i ugotuj.
  3. Wymieszaj śmietanę z łyżką mąki. Dodaj do wywaru razem z koprem. Gotuj 10 minut i lekko przestudź zupę.
  4. Wymieszaj żółtka z niewielką ilością gorącej zupy i dodaj do garnka.
  5. Dopraw do smaku Przyprawą w płynie Delikat Knorr.