Zupa meksykańska II

Składniki:

  • cebula - 1 sztuka
  • marchew - 1 sztuka
  • pieprz
  • pomidory - 3 sztuki
  • sól
  • zielona papryka - 1 sztuka
  • kolendra
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • Rosół z kury Knorr - 3 szklanki
  • mięso wołowe - 150 gramów
  • starty żółty ser - 100 gramów
  • fasola - 1 szklanka

Sposób przygotowania:

  1. Pomidory pokrój na kawałki.
  2. Mięso wołowe ugotuj i poszarp na 2 garści.
  3. Marchew i paprykę pokrój w słupki, cebulę posiekaj. Podsmaż cebulę.
  4. Następnie dodaj mięso, pomidory, fasolę, marchewkę, paprykę i czosnek. Podsmaż.
  5. Wlej rosół Knorr i przypraw. Duś 30 minut. Posyp kolendrą i serem.