Zupa minestrone

Składniki:

  • korpus z kurczaka albo połówka kurczaka - 500 gramów
  • Rosół z kury Knorr - 2 sztuki
  • marchewka - 2 sztuki
  • seler - 0.5 sztuk
  • kawałek pora
  • pomidor - 2 sztuki
  • cukinia - 300 gramów
  • pietruszka - 1 sztuka
  • mrożony zielony groszek - 100 gramów
  • drobny makaron - 50 gramów
  • ząbek czosnku - 2 sztuki
  • świeżo mielony czarny pieprz
  • bazylia
  • Tymianek z Polski Knorr
  • starty parmezan - 2 łyżki
  • oliwa z oliwek do smażenia

Sposób przygotowania:

  1. Pokrój marchew, selera, pora oraz pietruszkę w kostkę. Następnie przygotuj bulion na kurczaku i pokrojonych warzywach z dodatkiem kostek Rosołu z kury Knorr.
  2. Resztę warzyw również pokrój w kostkę i podsmaż w drugim garnku (lub na patelni) na oliwie z oliwek.
  3. Dodaj podsmażone warzywa do zupy i gotuj do momentu, kiedy będą miękkie. Dodaj zioła i chwilę jeszcze gotuj, dopraw do smaku pieprzem.
  4. Podawaj zupę z ugotowanym wcześniej makaronem, posypaną startym parmezanem.