Zupa pomidorowa z ciecierzycą
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • cieciorka z puszki - 450 gramów
  • Bulion na włoszczyźnie Knorr - 4 sztuki
  • makaron świderki - 100 gramów
  • pomidory pelati - 600 gramów
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • Tymianek z Polski Knorr - 1 łyżka
  • woda - 1 litr
  • oliwa do smażenia

Sposób przygotowania:

  1. Do garnka wlej wodę i dodaj 3 kostki Knorr. Doprowadź do wrzenia. Ugotuj makaron według upodobań.
  2. Cebulę pokrój w drobną kostkę, czosnek i liście tymianku posiekaj.
  3. Na patelni podsmaż cebulę, tymianek i czosnek przez ok. 4 min., dodaj pomidory z zalewą, odsączoną cieciorkę i kostkę Knorr, zagotuj.
  4. Połącz bulion z zagotowanymi składnikami i dodaj makaron. Zagotuj.