Nie wyobrażamy sobie Wigilii bez grzybów, ryb lub pierogów i dlatego przychodzimy z pomocą i prezentujemy trzy nowe przepisy: marynowane grzyby, śledzie po szwedzku oraz bezglutenowe pierogi. Mamy nadzieję, że nie będziecie musieli zrezygnować z żadnego z tych smaków, w wersji tradycyjnej lub nowoczesnej. Zainspirujcie się nimi przy tworzeniu swojego menu na gwiazdkowe spotkanie. Święta już tuż, tuż, dlatego przy planowaniu kolacji warto pomyśleć również o dekoracjach.
Dzielimy się z Wami kolejną, minimalistyczną odsłoną świątecznego stołu. Nasza propozycja to biały obrus, a na nim dodatki w jednym lub dwóch kolorach, u nas jest to głównie czerwień. Taka dekoracja jest bardzo prosta do przygotowania. Składa się z rzeczy, które większość osób posiada w domu. Możesz wykorzystać bombki, gwiazdki, serwetki, łańcuchy, wstążki lub świece. Bombki ułóż luzem bezpośrednio na obrusie lub włóż do szklanego naczynia, a na każdym talerzu umieść nieszklaną bombkę lub zawieszkę. Trzy małe bombki możesz przywiązać wstążeczką do świecznika. Alternatywnie odwróć kolory. Jeśli w domu masz czerwony obrus to wykorzystaj go w nadchodzące święta i uzupełnij o srebrne lub złote dodatki. Jeśli użyjesz tylko dwóch barw, nie ma szansy na popełnienie błędu.
Możesz też wybrać inne kolory przewodnie: zieleń i złoto, błękit i srebrny, czerwień i złoto, biel i srebro. A jeśli dobrze się czujesz w zestawianiu barw, zaszalej i udekoruj stół jak choinkę.
Nowe przepisy na Święta:
1. Zobacz jak w prosty sposób możesz przygotować bezglutenowe pierogi z kapustą i pieczarkami.
2. Marynowane grzyby pasują idealnie na świąteczny stół. Będą uzupełnieniem wigilijnych potraw.
3. Czas na nowość na wigilijnym stole. Aromatyczne śledzie, które nie są zbyt kwaśne w smaku. Przekonaj się jak smakują. Nie pożałujesz!