100% wegańskie burgery

1


Średnie


45 min.


3 os.

Składniki
biała fasola1 słoik
czerwona fasola1 słoik
natka pietruszki1 pęczek
zielony groszek2 szklanki
ząbki czosku2 sztuki
olej1 szklanka
sos sojowy2 łyżki
bułka tarta3 szklanki
sól2 szczypty
pieprz2 szczypty
Przygotowanie
Krok 1
Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni bez termoobiegu. W misce od blendera umieszczamy fasole, 1 szklankę groszku, czosnek, natkę oraz olej i miksujemy na gładką masę.
Krok 2
Następnie dodajemy resztę groszku, sos sojowy, sól, pieprz, dokładnie mieszamy i próbujemy. W ostatnim etapie do naszej masy wsypujemy bułkę tartą, mieszamy i formujemy kotlety (jeżeli za bardzo się kleją należy dodać więcej bułki).
Krok 3
Wstawiamy je do piekarnika na papierze do pieczenia, po 20 minutach przewracamy na drugi bok i pieczemy kolejne 15-20 minut już na termoobiegu. Idealnie sprawdzą się jako vege burgery z sosem pomidorowym.
Autor: Agata KmiećPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl