| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Prostokątną formę o wymiarach 25 na 36 cm wyłożyć herbatnikami. |
| Krok 2 |
| Puszkę mleka przełożyć do garnka, zalać zimną wodą i gotować 2 godziny. |
| Krok 3 |
| Podczas gotowania do garnka z puszką należy dolewać wodę tak, aby puszka przez całe 2 godziny gotowania była zakryta wodą. |
| Krok 4 |
| Po około 15 minutach otworzyć puszkę i kajmak wylać na warstwę herbatników. |
| Krok 5 |
| Następnie na kajmak wyłożyć kolejną warstwę herbatników. |
| Krok 6 |
| Lekko docisnąć. |
| Krok 7 |
| 1,5 szklanki mleka zagotować. |
| Krok 8 |
| W pozostałym mleku rozmieszać budynie waniliowe i całość wlać do gotującego się mleka. |
| Krok 9 |
| Chwilkę pogotować i do gorącego budyniu dodać Kasię i wymieszać łyżką. |
| Krok 10 |
| Gorącą masę wyłożyć na herbatniki, a na nią wyłożyć ostatnią już warstwę herbatników. |
| Krok 11 |
| Do schłodzonej śmietany wsypać bitą śmietanę w proszku i razem ubijać. |
| Krok 12 |
| Ubitą śmietanę wyłożyć na warstwę herbatników. |
| Krok 13 |
| Wierzch ciasta posypać wiórkami kokosowymi. |
| Krok 14 |
| Schłodzić w lodówce. Ciasto najlepsze jest na drugi dzień. |