Przygotowanie |
Krok 1 |
Prostokątną formę o wymiarach 25 na 36 cm wyłożyć herbatnikami. |
Krok 2 |
Puszkę mleka przełożyć do garnka, zalać zimną wodą i gotować 2 godziny. |
Krok 3 |
Podczas gotowania do garnka z puszką należy dolewać wodę tak, aby puszka przez całe 2 godziny gotowania była zakryta wodą. |
Krok 4 |
Po około 15 minutach otworzyć puszkę i kajmak wylać na warstwę herbatników. |
Krok 5 |
Następnie na kajmak wyłożyć kolejną warstwę herbatników. |
Krok 6 |
Lekko docisnąć. |
Krok 7 |
1,5 szklanki mleka zagotować. |
Krok 8 |
W pozostałym mleku rozmieszać budynie waniliowe i całość wlać do gotującego się mleka. |
Krok 9 |
Chwilkę pogotować i do gorącego budyniu dodać Kasię i wymieszać łyżką. |
Krok 10 |
Gorącą masę wyłożyć na herbatniki, a na nią wyłożyć ostatnią już warstwę herbatników. |
Krok 11 |
Do schłodzonej śmietany wsypać bitą śmietanę w proszku i razem ubijać. |
Krok 12 |
Ubitą śmietanę wyłożyć na warstwę herbatników. |
Krok 13 |
Wierzch ciasta posypać wiórkami kokosowymi. |
Krok 14 |
Schłodzić w lodówce. Ciasto najlepsze jest na drugi dzień. |