|
Składniki | ||
petitki | 1 opakowanie | |
budyń śmietankowy | 1 opakowanie | |
kisiel cytrynowy | 1 opakowanie | |
mleko | 0.5 litrów | |
galaretka | 1 opakowanie | |
mleko skondensowane | 1 słoik | |
śmietana łowicka | 1 sztuka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Budyń ugotować w 0,5 litrze mleka, do gorącego budyniu wsypać kisiel i wymieszać, wystudzić i połączyć z Kasią. |
Krok 2 |
Ubić śmietanę, galaretkę rozpuścić w 1 szklance wody, wystudzić i dodać do ubitej śmietany, powoli łączyć. |
Krok 3 |
Na blaszkę wyłożyć papier, a następnie: 1. Herbatniki (petitki), 2. Krem, 3. Herbatniki (petitki), 4. Mleko skondensowane, 5. Herbatniki (petitki), 6. Śmietana z galaretką. SMACZNEGO!!!!!! |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |