3-bit
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 0 minut
  • bez pieczenia °C

Składniki:

  • petitki - 1 opakowanie
  • budyń śmietankowy - 1 opakowanie
  • kisiel cytrynowy - 1 opakowanie
  • mleko - 0.5 litrów
  • galaretka - 1 opakowanie
  • mleko skondensowane - 1 słoik
  • śmietana łowicka - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Budyń ugotować w 0,5 litrze mleka, do gorącego budyniu wsypać kisiel i wymieszać, wystudzić i połączyć z Kasią.
  2. Ubić śmietanę, galaretkę rozpuścić w 1 szklance wody, wystudzić i dodać do ubitej śmietany, powoli łączyć.
  3. Na blaszkę wyłożyć papier, a następnie: 1. Herbatniki (petitki), 2. Krem, 3. Herbatniki (petitki), 4. Mleko skondensowane, 5. Herbatniki (petitki), 6. Śmietana z galaretką. SMACZNEGO!!!!!!