|
Składniki | ||
herbatniki | 2 opakowania | |
masa krówkowa | 1 opakowanie | |
budyń waniliowy | 2 opakowania | |
mleko | 0.75 litrów | |
Kostka do pieczenia Kasia | 1 sztuka | |
śmietan-fix | 2 opakowania | |
śmietana 30% | 1 opakowanie | |
krojone migdały | 1 opakowanie |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Na blaszce układamy herbatniki, na to rozsmarować krówkę (można ją włożyć do gorącej wody - będzie się lepiej ją rozsmarowywać), na to warstwę herbatników. |
Krok 2 |
Gotujemy budyń bez cukru, jak wystygnie, dodajemy Kasię i robimy masę budyniową, którą wykładamy na herbatniki. |
Krok 3 |
Układamy kolejną warstwę herbatników, na to ubitą śmietanę ze śmietan-fixem i na górę posypujemy migdały. |
Krok 4 |
I do lodówki. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |