3 Bit
  • 60 minut
  • Łatwe

Składniki:

  • herbatniki - 2 opakowania
  • masa krówkowa - 1 opakowanie
  • budyń waniliowy - 2 opakowania
  • mleko - 0.75 litrów
  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 sztuka
  • śmietan-fix - 2 opakowania
  • śmietana 30% - 1 opakowanie
  • krojone migdały - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Na blaszce układamy herbatniki, na to rozsmarować krówkę (można ją włożyć do gorącej wody - będzie się lepiej ją rozsmarowywać), na to warstwę herbatników.
  2. Gotujemy budyń bez cukru, jak wystygnie, dodajemy Kasię i robimy masę budyniową, którą wykładamy na herbatniki.
  3. Układamy kolejną warstwę herbatników, na to ubitą śmietanę ze śmietan-fixem i na górę posypujemy migdały.
  4. I do lodówki.