| |||||||||
| Składniki | ||
| herbatniki | 2 opakowania | |
| masa krówkowa | 1 opakowanie | |
| budyń waniliowy | 2 opakowania | |
| mleko | 0.75 litrów | |
| Kostka do pieczenia Kasia | 1 sztuka | |
| śmietan-fix | 2 opakowania | |
| śmietana 30% | 1 opakowanie | |
| krojone migdały | 1 opakowanie |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Na blaszce układamy herbatniki, na to rozsmarować krówkę (można ją włożyć do gorącej wody - będzie się lepiej ją rozsmarowywać), na to warstwę herbatników. |
| Krok 2 |
| Gotujemy budyń bez cukru, jak wystygnie, dodajemy Kasię i robimy masę budyniową, którą wykładamy na herbatniki. |
| Krok 3 |
| Układamy kolejną warstwę herbatników, na to ubitą śmietanę ze śmietan-fixem i na górę posypujemy migdały. |
| Krok 4 |
| I do lodówki. |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |