3 bit Paulinki :)

2


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
herbatniki3 opakowania
masa krówkowa1 opakowanie
śmietana 30 %500 mililitrów
żelatyna3 łyżeczki
cukier puder4 łyżki
gorzka czekolada1 opakowanie
Ciasto:
cukier1 szklanka
mleko0.5 litrów
mąka tortowa3.5 łyżki
cukier waniliowy1 opakowanie
Kostka do pieczenia Kasia0.33 opakowań
masło roślinne1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Zagotowujemy 0,5 litra mleka i wsypujemy powstałą okruszkę z Kasi, mąki i cukru i cukru waniliowego. Po wystygnięciu ucieramy z masłem roślinnym.
Krok 2
Przepis: Mleko w puszcze słodzone gotować 2 godz. w wodzie, masę krówkową podgrzać i dobrze wymieszać, krem karpatkowy zrobić według przepisu na opakowaniu.
Krok 3
Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem i żelatyną (żelatynę rozrobić z wodą i dodać do ubitej śmietany, mieszając mikserem jeszcze przez chwilę), czekoladę zetrzeć na tarce.
Krok 4
Wykładanie na blaszkę: Blaszkę wyłożyć herbatnikami, na herbatniki wyłożyć masę krówkową lub skondensowane mleko, masę przekryć następną warstwą herbatników, wyłożyć krem karpatkowy i przykryć następną warstwą ciastek, na ciastka wyłożyć ubitą śmietanę i posypać czekoladą.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl