Przygotowanie |
Krok 1 |
Zagotowujemy 0,5 litra mleka i wsypujemy powstałą okruszkę z Kasi, mąki i cukru i cukru waniliowego. Po wystygnięciu ucieramy z masłem roślinnym. |
Krok 2 |
Przepis: Mleko w puszcze słodzone gotować 2 godz. w wodzie, masę krówkową podgrzać i dobrze wymieszać, krem karpatkowy zrobić według przepisu na opakowaniu. |
Krok 3 |
Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem i żelatyną (żelatynę rozrobić z wodą i dodać do ubitej śmietany, mieszając mikserem jeszcze przez chwilę), czekoladę zetrzeć na tarce. |
Krok 4 |
Wykładanie na blaszkę: Blaszkę wyłożyć herbatnikami, na herbatniki wyłożyć masę krówkową lub skondensowane mleko, masę przekryć następną warstwą herbatników, wyłożyć krem karpatkowy i przykryć następną warstwą ciastek, na ciastka wyłożyć ubitą śmietanę i posypać czekoladą. |