3 bit Paulinki :)
  • 60 minut
  • Łatwe

Składniki:

  • herbatniki - 3 opakowania
  • masa krówkowa - 1 opakowanie
  • śmietana 30 % - 500 mililitrów
  • żelatyna - 3 łyżeczki
  • cukier puder - 4 łyżki
  • gorzka czekolada - 1 opakowanie
  • ciasto
  • cukier - 1 szklanka
  • mleko - 0.5 litrów
  • mąka tortowa - 3.5 łyżki
  • cukier waniliowy - 1 opakowanie
  • Kostka do pieczenia Kasia - 0.33 opakowań
  • masło roślinne - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Zagotowujemy 0,5 litra mleka i wsypujemy powstałą okruszkę z Kasi, mąki i cukru i cukru waniliowego. Po wystygnięciu ucieramy z masłem roślinnym.
  2. Przepis: Mleko w puszcze słodzone gotować 2 godz. w wodzie, masę krówkową podgrzać i dobrze wymieszać, krem karpatkowy zrobić według przepisu na opakowaniu.
  3. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem i żelatyną (żelatynę rozrobić z wodą i dodać do ubitej śmietany, mieszając mikserem jeszcze przez chwilę), czekoladę zetrzeć na tarce.
  4. Wykładanie na blaszkę: Blaszkę wyłożyć herbatnikami, na herbatniki wyłożyć masę krówkową lub skondensowane mleko, masę przekryć następną warstwą herbatników, wyłożyć krem karpatkowy i przykryć następną warstwą ciastek, na ciastka wyłożyć ubitą śmietanę i posypać czekoladą.