A la Stroganoff z boczniakami

32


Łatwe


25 min.


4 os.

Składniki
piersi z kurczaka400 gramów
Fix Schab a'la stroganoff Knorr1 opakowanie
boczniaki300 gramów
cebula2 sztuki
śmietana 18%200 mililitrów
olej roślinny4 łyżki
kasza gryczana w torebkach2 sztuki
woda200 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Kaszę ugotuj według zaleceń producenta.
Krok 2
Umyj i osusz mięso oraz grzyby. Następnie kurczaka, boczniaki i cebulę pokrój w paski. Wszystkie składniki podsmaż na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 3
Fix wymieszaj ze śmietaną i 200 ml wody. Dodaj do podsmażonych wcześniej składników. Duś przez około 4-5 minut. Do gotowego dania dodaj łyżkę musztardy, aby nieco zaostrzyć potrawę. Ugotowaną kaszę dobrze jest obsmażyć z boczkiem i doprawić do smaku odrobiną Delikatu Knorr oraz szczyptą majeranku.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl