A la Stroganoff z boczniakami
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • piersi z kurczaka - 400 gramów
  • Fix Schab a'la stroganoff Knorr - 1 opakowanie
  • boczniaki - 300 gramów
  • cebula - 2 sztuki
  • śmietana 18% - 200 mililitrów
  • olej roślinny - 4 łyżki
  • kasza gryczana w torebkach - 2 sztuki
  • woda - 200 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Kaszę ugotuj według zaleceń producenta.
  2. Umyj i osusz mięso oraz grzyby. Następnie kurczaka, boczniaki i cebulę pokrój w paski. Wszystkie składniki podsmaż na rozgrzanym tłuszczu.
  3. Fix wymieszaj ze śmietaną i 200 ml wody. Dodaj do podsmażonych wcześniej składników. Duś przez około 4-5 minut. Do gotowego dania dodaj łyżkę musztardy, aby nieco zaostrzyć potrawę. Ugotowaną kaszę dobrze jest obsmażyć z boczkiem i doprawić do smaku odrobiną Delikatu Knorr oraz szczyptą majeranku.