A la Stroganoff z kaszą gryczaną i majerankiem
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • kasza gryczana - 2 szklanki
  • bulion - 3 szklanki
  • schab - 300 gramów
  • Fix Schab a'la stroganoff Knorr - 1 opakowanie
  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny - 5 łyżek
  • cebula - 1 sztuka
  • musztarda - 1 łyżka
  • Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr - 1 łyżka
  • Papryka ostra z Hiszpanii Knorr - 1 szczypta
  • Liść laurowy z Turcji Knorr - 2 sztuki
  • śmietana - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Mięso i paprykę pokrój w paski. Następnie oprószą ostrą papryką i podsmaż na patelni.
  2. Fix Knorr wymieszaj z wodą według wskazówek na opakowaniu i dodaj trzy łyżki śmietanki.
  3. Wlej sos do mięsa z papryką i całość duś ok. 15 minut na małym ogniu.
  4. Cebulę i czosnek drobno posiekaj i podsmaż krótko na Ramie smaż jak szef kuchni.
  5. Dodaj kaszę gryczaną, liść laurowy oraz majeranek. Całość smaż kilka minut.
  6. Teraz wlej bulion, dodaj musztardę i gotuj, aż kasza wchłonie płyn. Następnie zakryj garnek i odstaw na najmniejszym ogniu na 8 minut. Stroganoffa podawaj z pachnącą kaszą gryczaną i ogórkiem kwaszonym.