Przygotowanie |
Krok 1 |
Mięso i paprykę pokrój w paski. Następnie oprószą ostrą papryką i podsmaż na patelni. |
Krok 2 |
Fix Knorr wymieszaj z wodą według wskazówek na opakowaniu i dodaj trzy łyżki śmietany. |
Krok 3 |
Wlej sos do mięsa z papryką i całość duś ok. 15 minut na małym ogniu. |
Krok 4 |
Cebulę i czosnek drobno posiekaj i podsmaż krótko na oleju. |
Krok 5 |
Dodaj kaszę gryczaną, liść laurowy oraz majeranek. Całość smaż kilka minut. |
Krok 6 |
Teraz wlej bulion, dodaj musztardę i gotuj, aż kasza wchłonie płyn. Następnie zakryj garnek i odstaw na najmniejszym ogniu na 8 minut. Stroganoffa podawaj z pachnącą kaszą gryczaną i ogórkiem kwaszonym. |