| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Mięso i paprykę pokrój w paski. Następnie oprószą ostrą papryką i podsmaż na patelni. |
| Krok 2 |
| Fix Knorr wymieszaj z wodą według wskazówek na opakowaniu i dodaj trzy łyżki śmietany. |
| Krok 3 |
| Wlej sos do mięsa z papryką i całość duś ok. 15 minut na małym ogniu. |
| Krok 4 |
| Cebulę i czosnek drobno posiekaj i podsmaż krótko na oleju. |
| Krok 5 |
| Dodaj kaszę gryczaną, liść laurowy oraz majeranek. Całość smaż kilka minut. |
| Krok 6 |
| Teraz wlej bulion, dodaj musztardę i gotuj, aż kasza wchłonie płyn. Następnie zakryj garnek i odstaw na najmniejszym ogniu na 8 minut. Stroganoffa podawaj z pachnącą kaszą gryczaną i ogórkiem kwaszonym. |