A la Stroganoff z kaszą gryczaną i majerankiem

50


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
kasza gryczana2 szklanki
bulion3 szklanki
schab300 gramów
Fix Schab a'la stroganoff Knorr1 opakowanie
papryka czerwona1 sztuka
olej5 łyżek
cebula1 sztuka
musztarda1 łyżka
Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr1 łyżka
Papryka ostra z Hiszpanii Knorr1 szczypta
Liść laurowy z Turcji Knorr2 sztuki
śmietana3 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Mięso i paprykę pokrój w paski. Następnie oprószą ostrą papryką i podsmaż na patelni.
Krok 2
Fix Knorr wymieszaj z wodą według wskazówek na opakowaniu i dodaj trzy łyżki śmietanki.
Krok 3
Wlej sos do mięsa z papryką i całość duś ok. 15 minut na małym ogniu.
Krok 4
Cebulę i czosnek drobno posiekaj i podsmaż krótko na oleju.
Krok 5
Dodaj kaszę gryczaną, liść laurowy oraz majeranek. Całość smaż kilka minut.
Krok 6
Teraz wlej bulion, dodaj musztardę i gotuj, aż kasza wchłonie płyn. Następnie zakryj garnek i odstaw na najmniejszym ogniu na 8 minut. Stroganoffa podawaj z pachnącą kaszą gryczaną i ogórkiem kwaszonym.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl