Adwokatka
  • 15 minut
  • Średnie

Wskazówki pieczenia:

  • 18 minut
  • 175 °C

Składniki:

    biszkopt
  • jajko - 4 sztuki
  • cukier - 8 łyżek
  • mąka - 8 łyżek
  • proszek do pieczenia - 1 szczypta
  • masa
  • budyń śmietankowy lub waniliowy - 1 opakowanie
  • mleko - 0.5 litrów
  • cukier - 3 łyżki
  • Kostka do pieczenia Kasia - 1.5 opakowań
  • 60 ml adwokata - 1 sztuka
  • przełożenie
  • małe bezy - 1 opakowanie
  • wierzch
  • wiórki kokosowe - 100 gramów
  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 łyżka
  • cukier - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Upiec biszkopt z 4 jajek, 8 łyżek cukru i mąki oraz proszku do pieczenia. Wystudzić.
  2. Masa: 1 budyń ugotować w 1/2 l mleka z 3 łyżkami cukru. Ostudzić.
  3. 1 i 1/2 kostki Kasi utrzeć do tego dodać budyń i 2 kieliszki adwokata (najlepiej jak jest bardzo gęsty).
  4. Rozłożyć na biszkopt, na to poukładać bezy, polać adwokatem.
  5. Na bezy rozłożyć równomiernie uprażony w garnku kokos ok. 100 g z 1 łyżką masła i 1 łyżką cukru.