Aglio olio e peperoncino - VIDEO

33


Łatwe


15 min.


5 os.

Składniki
spaghetti1 opakowanie
Naturalnie smaczne Chłopski Garnek Knorr1 opakowanie
peperoncino2 sztuki
ząbek czosnku3 sztuki
świeża pietruszka1 pęczek
oliwa2 łyżki
woda350 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Czosnek obierz z łupin i dość drobno posiekaj. Papryczkę peperoncino umyj, wysusz, a następnie pokrój na bardzo cienkie plasterki.
Krok 2
W większym garnku zagotuj wodę z niewielką ilością soli. Gdy będzie wrzeć, wrzuć odmierzoną ilość makaronu spaghetti i gotuj zgodnie z podanymi na opakowaniu zaleceniami producenta.
Krok 3
Na patelni rozgrzej niewielką ilość oliwy. Gdy tłuszcz będzie gorący, wrzuć posiekany ząbek czosnku i papryczkę. Jak tylko warzywa zaczną się delikatnie rumienić, dodaj Knorr Chłopski garnek oraz 350 ml wody. Całość energicznie zamieszaj, by dobrze rozpuścić proszek z opakowania.
Krok 4
Ugotowany al dente i dobrze odcedzony makaron dodaj do sosu, a wszystko dokładnie wymieszaj. Gotowe aglio olio peperoncino wyłóż na talerze i tuż przed podaniem udekoruj dużą ilością drobno posiekanej natki pietruszki oraz cienkimi plasterkami papryczki chili.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl