Przygotowanie |
Krok 1 |
Obrany i umyty agrest zanurzyć na kilka minut we wrzątku, po czym ostudzić i odsączyć na sicie. |
Krok 2 |
Wyłożyć agrest płaską warstwą na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce "mazurkowej". |
Krok 3 |
Ubić jaja z cukrem i cukrem waniliowym do białości, po czym dodawać kolejno jogurt, mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i wymieszać. |
Krok 4 |
Jeśli jaja, które użyliśmy są małe, mąki należy użyć troszkę mniej, jeśli duże, to więcej. |
Krok 5 |
Na końcu dodać stopione dwie łyżki Kasi i wymieszać jeszcze raz delikatnie. |
Krok 6 |
Wylać ciasto na agrest i upiec w temperaturze około 160 stopni, aż ładnie się zarumieni, a patyczek poddany próbie będzie suchy. |
Krok 7 |
Po wyjęciu i przestudzeniu przewrócić, delikatnie zdjąć papier. |
Krok 8 |
Oprószyć cynamonem, kakao rozpuszczalnym i glukozą lub cukrem pudrem. |