A'la rafaello
  • 30 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 10 minut
  • 180  °C

Składniki:

  • mąka - 2.5 szklanki
  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 opakowanie
  • żółko - 6 sztuk
  • proszek do pieczenia - 0.5 łyżeczek
  • białko jajka - 6 sztuk
  • cukier - 1 szklanka
  • mąka ziemniaczana - 2 łyżeczki
  • orzechy siekane - 15 dekagramów
  • Kostka do pieczenia Kasia - 0.5 opakowań
  • mleko skondensowane - 1 słoik
  • migdały

Sposób przygotowania:

  1. Ciasto I: Zagnieść ciasto, podzielić na 2 części, wyłożyć na blachy i podpiec 10-15 minut, po czym wystudzić.
  2. Ciasto II: Białka ubić z cukrem, dodać mąkę, wyłożyć na podpieczone ciasto I, posypać orzechami i upiec.
  3. Po upieczeniu przełożyć masą (½ kostki Kasi i puszka ugotowanego mleka w puszce ), na wierzch troszeczkę masy i posypujemy migdałami.